Výlet do Vihorlatských vrchov, 27. 3. 2011

V nedeľné ráno sme sa vybrali na Vihorlat a na jeho prekrásnu skalu sopečného pôvodu Sninský kameň. Stretli sme sa na parkovisku pod Morským okom, odkiaľ naše kroky smerovali k tomuto peknému jazeru. Miernym stúpaním sme sa po vyše hodine dostali na Sninský kameň.

Tí odvážnejší výstup absolvovali po skalách, pre ostatných tu boli rebríky, vedúce až na vrchol. Tam na nás čakal sneh a prekrásny výhľad do okolia. Chvíľku sme tam pomeditovali, občerstvili sa a rozdelili sa na dve skupinky. Jedna sa vybrala hrebeňovkou na východ Vihorlatu a to na vrch Nežabec, kde bolo miestami aj pol metra snehu. Stadiaľ prešla ešte chvíľku vrcholom a na koniec zvážnicami na parkovisko pod Morské oko. Pri jazere sa skupinka stretla s druhou, ktorá išla naspäť tou istou cestou, ktorou šla na Sninský kameň .

Po skončení výletu sme sa ešte na krátko presunuli do Sliepkoviec pri Michalovciach, kde je hrob gardistu Mikuláša Klanicu, padnúceho za vlasť v prvý deň Malej vojny. Po zapálení sviečky a krátkej modlitbe sme sa vybrali do našich domovov s načerpanou silou z prírody, ale aj z hrdinských činov našich predkov.

Verní sebe – svorne napred!

Maroš Ambróz